Sunday, May 15, 2011

Öös oli aardeid.


Esimesel pildil on muuseumiöö flaier/postkaart ja sellel omakorda vaip, autoriks Anu Raud. 
Teisel pildil on maal, mil nimeks "Eesti naine" ja autoriks Tõnu Virve.  See on mulle hästi tuttav kujund, mis figureeris aeg-ajalt mõnel kuulutusel või reklaamis. Pidasin seda nõukaaegseks fotoks....aga ei, maal mis maal, hüperrealismi teerajaja veel pealegi.
Kolmas ja neljas pilt: Herbert Lukk "Tallinna vaade" ja Konrad Mägi "Norra Maastik". Need kaks pole küll ehedaimad näited, aga mõned maalid on sellised, et kaugelt vaadates näed seal maju, puid, merd jne, lähedale astudes muutuvad need kõik suvaliselt veetud pintslitõmmeteks. Liigud kaugemale - taas on maalil majad, puud, meri; astud lähemale - ja jälle korrapäratu pintseldus. Hämmstav :)
Viies pilt sai tehtud saalide vahelises ruumis üle ääre inimesi vaadates. Suurtest heeliumõhupallidest üks on põgenema pääsenud ning varjab end lae all.
Kuuendal pildil ilutseb Leili Muuga maal, mille ees seisis väike tüdruk, kes üritas keskendunult  sisse võtta pildil olevate baleriinide poose. Paraku just siis, kui kaamera järele haarasin, ammendas baleriinifantaasia end tütarlapse jaoks ning ta silkas oma perele järele. Igavene kahju nüüd sellest tabamata kaadrist.
Seitsmendalt ja kaheksandalt fotolt leiab Johann Köleri "Truu valvuri" - massidele meeldimise maali. Nooremana olin sellest taiesest suures vaimustuses ja mis seal salata, praegugi üks lemmikutest. 

...

Niisiis käisin Kumus muuseumiööd veetmas. 


No comments:

Post a Comment